Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ



Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ
Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το Κυπριακό στον ιστορικό χώρο της Παλαιάς Βουλής. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. (Συντονιστική Επιτροπή Υπεράσπισης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο). 
 Κύριοι ομιλητές ήταν ο Ιωάννης Σιεκέρσαββας, πρόεδρος του Σωματείου  ''Αδούλωτη Κερύνεια'', ο Κωνσταντίνος Γρίβας, αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και o Μανούσος Παραγιουδάκης, στρατηγός ε.α. , επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Ε.Θ.Α. Παρεμβάσεις έκαναν ο Γεώργιος Κουρούκλης, δικηγόρος, πρόεδρος της ΣΑΚ, ο Αλέξιος Κωνσταντίνου  καθηγητής – συντονιστής Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας., Γ.Γ. Ενώσεως Κυπρίων Ελλάδος και η Αθανασία Φωτιάδη, νομικός, μέλος της Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.  


Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό του Γιώργου Συλλούρη, δικηγόρου, Προέδρου της ΟΚΟΕ. Εισαγωγική ομιλία της εκδήλωσης έγινε από τον Πρόεδρο της Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ, Βαγγέλη Κουρή, ενώ την ευθύνη του συντονισμού  είχαν ο Λουκάς Αξελός δρ. ΕΚΠΑ, συγγραφέας, διευθυντής των εκδόσεων Στοχαστής και περιοδικού «Τετράδια» και η Αθανασία Φωτιάδη. Οι ομιλίες και οι  παρεμβάσεις, ήταν πολύ εύστοχες με προτάσεις, ιδέες, και μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες.

Τα συμπεράσματα και από αυτήν την εκδήλωση της ΣΕΥΑΕΚ, ήταν ότι Κύπρος και Ελλάδα επιδιώκουν από κοινού την απελευθέρωση της μεγαλονήσου και ότι θα υπερασπισθούν την αρχή της κυρίαρχης ισότητας μεταξύ των κρατών, του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για την  Κυπριακή Δημοκρατία και όχι την κατάλυσή της, με το Διζωνικό Δικοινοτικό Ομοσπονδιακό ρατσιστικό μόρφωμα που επιδιώκει η Τουρκία και οι Ευρωατλαντιστές  μέσω των Η.Ε.
Τονίστηκε ιδιαιτέρως ότι το σχέδιο Ανάν που ήταν μορφή δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας, απερρίφθη το 2004 από το 76% του Κυπριακού Ελληνισμού. Συνεπώς όσοι δεν σέβονται την βασική αρχή της δημοκρατίας, που είναι η πλειοψηφία, είναι εκτός δημοκρατικής τάξης, αντιφάσκουν και αντιστρατεύονται την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.
 Επισημάνθηκε πόσο επιτακτική ανάγκη υπάρχει για την επαναφορά του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας- Κύπρου. Εκτενής ήταν η αναφορά απο τον εμπειρότατο  τ.Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μανούσο Παραγιουδάκη που ήταν ο αρχιτέκτονας του Δόγματος και εφαρμοστής αυτού, ότι χωρίς αυτό δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον τουρκικό επεκτατισμό που απειλεί όλο τον Ελληνισμό όπως φαίνεται και απο την πρόσφατη παράνομη συμφωνία ΑΟΖ Τουρκίας- Λιβύης. 
 Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε από τους ομιλητές ότι θα επέλθει εθνική καταστροφή, αν οι  πολιτικές ελίτ στην Ελλάδα μας οδηγήσουν στο δικαστήριο της Χάγης και απωλέσουμε Κυπριακή και Ελληνική ΑΟΖ ,δηλ. χάσουμε  έδαφος αλλά και τα σύνορά μας μεταξύ των δύο κρατών του Ελληνισμού Κύπρου-Ελλάδος.  Η θάλασσά μας είναι ο ζωτικός μας  χώρος και δεν θα τον μοιραστούμε με κανένα κατακτητή . Η απελευθέρωση της Κύπρου καθορίζει την  επιβίωση του ελληνισμού από το Ριζοκάρπασο μέχρι την  Θράκη, απο την Κερύνεια, στις Οινούσες και στο Αιγαίο.
Η αίθουσα στον ιστορικό χώρο της Παλαιάς Βουλής γέμισε με Ελλαδίτες και Κυπρίους, που διψούσαν για ενημέρωση και αγωνιούσαν για το μέλλον του ελληνισμού. Το συναίσθημα ότι η Κύπρος κινδυνεύει και μαζί της όλος ο Ελληνισμός, ήταν διάχυτο στην αίθουσα του ιστορικού κτιρίου της Παλαιάς Βουλής. Υπήρχε όμως η αποφασιστικότητα και η ετοιμότητα όλων να αγωνιστούν για να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα.
Η εκδήλωση της Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. σηματοδοτεί ότι οι απανταχού Έλληνες όλοι μαζί ενωμένοι, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το Διεθνές Δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας, τα εδάφη, τις θάλασσες και τον εναέριό μας χώρο. Δεν υποχωρούμε, δεν φοβόμαστε τις απειλές της Τουρκίας και θα σταθούμε όρθιοι και αξιοπρεπείς έναντι της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Τουρκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου