Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Στις ΗΠΑ ξανασχεδιάζουν την παιδεία με οδηγό τον Bill Gates

Αν νομίζετε ότι η τηλεκπαίδευση ήρθε για λίγο, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Ν. Υόρκης Andrew Cuomo αναρωτήθηκε «γιατί να υπάρχουν ακόμα άραγε τα σχολικά κτίρια;»
Η δήλωση έγινε στο πνεύμα επανασχεδιασμού της παιδείας σύμφωνα με τις απόψεις του Bill Gates. Είναι γνωστό πόσο έχει επενδύσει ο Bill Gates όχι μόνο στα εμβόλια αλλά και στην εκπαίδευση. Στην μετατροπή δηλαδή της παιδείας σε εκπαίδευση και μάλιστα σύμφωνα με όσα ο ίδιος έχει στο μυαλό του. Δεν είναι τυχαίο ότι η εδώ κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και οι συνδικαλιστές της παιδείας δεν εκφράζουν την παραμικρή ένσταση στη φράση «περνάμε από την δια ζώσης διδασκαλία στην τηλεκπαίδευση». Εκεί που δεν πιάνει μελάνη έχουν όλοι γραμμένο το άρθρο 16 του Συντάγματος (το πολεμάνε άλλωστε από το 2000). Και το Σύνταγμα προβλέπει κάτι που δεν γίνεται μέσω υπολογιστή: διαμόρφωση «εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης», κάτι που ούτε ο κορονοϊός ευνοεί.



Θυμηθείτε ακόμα τις δηλώσεις Στυλιανίδη (τηλεκπαίδευση=βίαιη προσαρμογή σε μια καινούρια πραγματικότητα) και Κυριάκου Μητσοτάκη (δεν καταλαβαίνω γιατί στο Σύνταγμα πρέπει να προσδιορίζεται ο σκοπός της εκπαίδευσης) και την πιο πρόσφατη της Ζέττας Μακρή (είναι δύο διαφορετικοί τρόποι διδασκαλίας απολύτως ισοδύναμοι) για να διαπιστώσετε σιγά-σιγά ότι ο Bill Gates είναι και παγκόσμιος υπουργός παιδείας και υγείας.

Περισσότερα για το θέμα: Οι μάσκες πέφτουν

https://karavaki.wordpress.com/2021/02/08/reimagine-education/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου