Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ιλαρίων τέλος …

✔️Αναλαμβάνει Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας
✔️Ο από Κορσούν Αντώνιος νέος Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων

Την Ιερά Μητρόπολη Βουδαπέστης και Ουγγαρίας, αναλαμβάνει με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Ο μέχρι πρότινος νούμερο 2 του Πατριαρχείου Μόσχας , μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και μετατίθεται στην Βουδαπέστη.
Περιττό να πούμε ότι ακόμη και σε αυτό το Πατριαρχείο Μόσχας δεν κράτησε τα προσχήματα . Η τοποθέτηση του Ιλαρίωνα στην Ογγαρία,είναι πέρα για πέρα αντικανονική δεδομένου ότι Μητροπολίτης Ουγγαρίας και έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.

Την ισχυρή θέση του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Μητροπολίτης Κορσούν κ. Αντώνιος υπό τον τίτλο Βολοκολάμσκ. Ο Μητροπολίτης Αντώνιος γίνεται αυτομάτως και μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου.

Ο νέος Βολοκολάμσκ θεωρείται αξιόπιστος συνομιλητής, συνεργάσιμος Ιεράρχης , φιλέλληνας και κυρίως κληρικός που τιμά τις φιλίες του. Παράλληλα θεωρείται ότι ανήκει στους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του Πατριάρχη και είναι υπέρ της σκληρής γραμμής για την Ουκρανία.

Αυτός είναι με λίγες λέξεις ο νέος πρόεδρος του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολιτης πλέον Αντώνιος.

Ας φέρει η παρουσία και η συμβολή του την ποθητή Ειρήνη στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Για ιστορικούς λόγους να πούμε ότι ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας διηύθυνε το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων για 13 χρόνια, αμέσως μετά την εκλογή του Κυρίλλου στον πατριαρχικό θρόνο της Εκκλησίας της Ρωσίας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η αποπομπή του Ιλαρίωνα έγινε χωρίς ουδεμία αιτιολογία και το χειρότερο: δεν ειπώθηκε ούτε ένα ευχαριστώ για τις πολυετείς υπηρεσίες του!Και συμπίπτει με το άδειασμα που έκανε προχθές σε συνέντευξή του στον Κύριλλο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος κατά την τελευταία επίσκεψη του Ιλαρίωνα στην Κύπρο.

https://www.exapsalmos.gr/2022/06/07/ilarion-telos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου