Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Θεολογικός παλιόκαιρος

Σε κάθε εποχή, οι αιρετικοί καταφέρνουν και καταλαμβάνουν θέσεις κλειδιά, στην Εξουσία, στην Εκκλησία & στην Εκπαίδευση

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Για τον θεολογικό Σύνδεσμο ΚΑΙΡΟΣ, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του αντιαιρετικού αγώνα στην Ορθοδοξία τα τελευταία 40 χρόνια, γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόκειται για τον θεολογικό βραχίονα των μεταπατερικών και Οικουμενιστών Πατριαρχών, Αρχιερέων, Επισκόπων και Μητροπολιτών. Λειτουργεί ως αντίβαρο στην Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων η οποία προς τιμήν της, παραδοσιακά ορθοφρονεί.

Όταν όμως ολόκληρο το δαιμονικό σύστημα συνομωτεί, οι θεολόγοι του ΚΑΙΡΟΥ, έχουν είτε πρόσβαση είτε στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας η οποία μάλιστα μοιάζει Υπερκομματική.

Τα πλοκάμια τους πέραν της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απλώνονται και στις θεολογικές σχολές, που έχουν αλωθεί σχεδόν ολοκληρωτικά από το οικουμενιστικό πνεύμα.

Η στενή του συνεργασία πότε με το σβησμένο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, πότε με τις μεταπατερικές Ακαδημίες Βόλου και Κολυμπαρίου Κρήτης, άλλοτε πάλι με οικουμενιστικά συνέδρια ή με περιοδικές και άλλες εκδόσεις, καθιστούν τον θεολογικό σύνδεσμο ΚΑΙΡΟΣ, έναν από τους θεολόγους – πρωταγωνιστές της επιχειρούμενης συνοδικής Κατοχύρωσης του οικουμενισμού στην Ορθοδοξία. Είναι αξιοθαύμαστο πως συμπεριλήφθηκε σχεδόν αστραπιαία στα σχολικά βιβλία, η ψευδοσύνοδος και μάλιστα ως Αγιοπνευματική και Ορθόδοξη.

Η μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών από κατηχητικό σε θρησκειολογικό, η λειτουργία του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ, η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου, το Ουκρανικό κακοκέφαλο, είναι μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου ο ρόλος των θεολόγων του ΚΑΙΡΟΥ ήταν σημαντικός ή και πρωταγωνιστικός.

Αφορμή για το σημερινό μας άρθρο ήταν η εορτή των Τριών προστατών των γραμμάτων.

Προκαλείται δεινός σκανδαλισμός στον πιστό λαό κάθε φορά που ο ΚΑΙΡΟΣ τιμά τους ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.

Ανερυθρίαστα, αποδομητές της Ορθόδοξης θεολογίας, αντί να ανοίξουν ένα λαγούμι να κρυφτούν και να κλάψουν πίκρα για τον θεολογικό τους κατήφορο, διοργανώνουν εκδηλώσεις τιμής.

Αυτή η ευθεία προσβολή της νοημοσύνης μας, δεν σταματά στους ανθρώπους, αλλά ως βλασφημία απέναντι στους Αγίους του Θεού και τελικά στο Άγιο Πνεύμα, ανέρχεται μέχρι τον ουρανό και θα δώσουν λόγο στον Κύριο.

Τιμούν εκείνους που ο καθένας μόνος του σήκωσε την Ορθοδοξία στους ώμους του απέναντι στην εξουσία, υπέμειναν διώξεις, κακουχίες, καθαιρέσεις και εξορίες.

Δεινότερος ο σκανδαλισμός μάλιστα στη φετινή τους εκδήλωση, αφού επίσημος ομιλητής ήταν ο νεόκοπος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Η αποδοχή της πρόσκλησης και η συμμετοχή του σημαίνει ένα πράγμα: πως τιμά τον ΚΑΙΡΟ και φιγουράρει ως κεντρικός ομιλητής στη διαδικτυακή εκδήλωση του, για τους Τρεις Ιεράρχες:

“Διαδικτυακή Εκδήλωση του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ» για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών με κεντρικό ομιλητή τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, ώρα 19:00-20:30”.

Μαζεύονται πολλά τα αξιοκατάκριτα έργα του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και δεν έχει την πολυτέλεια της περιόδου χάριτος. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι άλλη μια Μητρόπολη για να καλλιεργηθούν ατομικές Επισκοπικές φιλοδοξίες. Είναι αγιοτόκος, είναι η είσοδος προς το Περιβόλι της Παναγίας και πόλη του Αγίου Δημητρίου.

Το στίγμα του νέου Μητροπολίτη μέχρι στιγμής είναι ανοιχτά φιλοοικουμενιστικό και αν δεν το καταλαβαίνει μάλλον δεν θέλει να το καταλάβει.

Άλλη μια αναμενόμενη απογοήτευση από έναν νέο Επίσκοπο που αντί να ορθώσει το ανάστημα του για την Ορθοδοξία, να μιλήσει ανοιχτά για την αίρεση του παπισμού, την παναίρεση του οικουμενισμού, να καταδικάσει την ψευδοσύνοδο στο Κολυμπάρι και το Ουκρανικό κακοκέφαλο, αυτός πρωταγωνιστεί σε οικουμενιστικές και μεταπατερικές φιέστες.

Η λίγο πολύ αναμενόμενη απογοήτευση και η πικρία της προδοσίας της πίστεως, από άλλον έναν “θεωρητικά” φέρελπι Επίσκοπο στην Εκκλησία της Ελλάδος, χαλυβδώνει τη δέσμευσή μας για τη συνέχιση του ομολογιακού μας αγώνα.

Στηρίζουμε τον αγώνα των Ιερέων που προχώρησαν στην Ευλογημένη, Αγιοπατερική και Ιεροκανονική Αποτείχιση από κακόδοξους και αιρετικούς Επισκόπους, που όρθωσαν τείχος εντός της Εκκλησίας για να την προφυλάξουν από τις φανερές αιρετικές τους θέσεις και τις κακοδοξίες τους.

Καλή Μετάνοια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου