Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Να πώς φέρονται οι σωστοί ποιμένες- Ο Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος προς τον Πρόεδρο της χώρας: »Ας βαπτιστεί πρώτα ο Πρόεδρος και μετά να μιλάει»



Την έντονη αντίδραση του Σεβ. Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλοχίου, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς για δημιουργία Αυτοκέφαλης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο.

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος φανερά ενοχλημένος από τις δηλώσεις, προέτρεψε τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου να βαπτιστεί πρώτα και μετά να μιλήσει για Αυτοκέφαλη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο.

Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος Σοσιαλιστών, δήλωσε ότι η ηγεσία του Μαυροβουνίου θα επιδιώξει την ανεξαρτησία της Εκκλησίας από τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Δυστυχώς, βλέπω ότι ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου τάσσεται υπέρ μιας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας. Θα συμβούλευα τον Πρόεδρο μας να βαφτιστεί για αρχή … και να γίνει μέλος της Εκκλησίας του Θεού,ώστε να μπορεί να μιλήσει για την Εκκλησία του Χριστού, η οποία επέζησε αιώνες τώρα από διωγμούς» – τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Μίλο Τζουκάνοβιτς είχε κατηγορήσει ανοιχτά τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Πατριάρχη Ειρηναίο ότι δημιουργεί εντάσεις στα Βαλκάνια.

ΠΗΓΗ: Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου