Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Παραιτήθηκε η Μ.Ευθυμίου από την Επιτροπή 2021 λόγω “ουδετεροπατρίας” του εορτασμού – Η Εκκλησία γιατί παραμένει σε αυτή την παρωδία;



Σημείωση ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ:
Μήπως ήλθε η ώρα μετά την πανηγυρική παραίτηση της διακεκριμένης ιστορικού κ. Ευθυμίου, να αποχωρίσει και η Εκκλησία από αυτή την Επιτροπή; Μήπως ο Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος έπρεπε να είχε παραιτηθεί απο χθές; Γιατί να συμμετέχει η Εκκλησία σε μια Επιτροπή η οποία δεν σέβεται ούτε τα στοιχειώδη του εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας; Κάθε μέρα βγαίνει και κάτι το προσβλητικό εναντίον των ηρώων της επαναστάσεως αυτών που αγωνίστηκαν που έχυσαν το αίμα τους για να μπορεί η κ. Αγγελοπούλου να προεδρεύει σήμερα μιας επιτροπής- παρωδίας! Γιατί η Εκκλησία να συμμετέχει σε αυτό το φιάσκο και να προσδίδει με το κύρος της άλλοθι και νομιμότητα σε αυτή την Επιτροπή;Γιατί να δέχεται η Εκκλησία να παίξει ρόλο κομπάρσου όταν ο ρόλος της ήταν διαχρονικά και πάντα πρωταγωνιστικός.
Να φύγει εδώ και τώρα η Εκκλησία απο αυτό το φιάσκο γιατί τα χειρότερα έπονται και αργότερα θα είναι αργά. Να αποχωρίσει και να οργανώσει κάτι δικό της ξεχωριστά. Χρόνος υπάρχει! Θέληση χρειάζεται και ανθρώπους που να μπορούν να στήσουν κάτι που να δείξει στους σύγχρονους Έλληνες ότι η Εκκλησία δεν ξέχασε αλλά ξέρει να τιμά. 
Να φύγει εδώ και τώρα η Εκκλησία από την επιτροπή της …Γιάννας και να καταργηθεί κάθε ιδέα για συνεορτασμό του 21.
Διότι δεν γίνεται να διοργανώνεται φιέστα με κριτήριο να βρούμε για τη Γιάννα μια δουλειά και η Εκκλησία να συνεισφέρει σε αυτό.
Και επι πλέον, δεν μπορούμε να εορτάσουμε το 21 με τέτοια δεδομένα. Μια σεμνή τελετή στην παλιά Βουλή αντί μνημοσύνου, χωρίς ρήτορες, θα ήταν αρκετή. Τι περισσότερο θα πούμε; Θα μιλήσουμε μήπως για την ανδρεία κλπ των αγωνιστών;Αυτών που κάθε μέρα βρίζουμε και αποδομούμε; Θα σηκωθούν και θα μας πάρουν με τις πέτρες οι ήρωες!
Μήπως να μιλήσουμε για το τι καταφέραμε έκτοτε; Ας γίνουμε έστω για λίγο σοβαροί. Να αποχωρίσει η Εκκλησία από την επιτροπή της Γιάννας και να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα φιέστας. Κακόφωνη χορωδία να σέρνει και να ψέλνει το …Γέλα παλιάτσο – αυτό είναι το όραμα για τάχα τιμή στο 21.

Σ.Μ.Τζ. 

Παραιτήθηκε η διακεκριμένη Ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή 2021 της Γ.Αγγελοπούλου, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο, σημερινό, δημοσίευμά της εφημερίδας «Εστία».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η κα Ευθυμίου αποχώρησε από την επιτροπή μέσω ευγενικής επιστολής της προς την κα Αγγελοπούλου, αμέσως μετά τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του Αριστείδη Χατζή για τον Ιωάννη Καποδίστρια που ξεσήκωσαν σάλο.

Να σημειωθεί ότι η παραίτηση της κας Ευθυμίου έγινε πριν τις χθεσινές αντιδράσεις που προκάλεσε νεώτερο κείμενο του κ. Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη -που κρίθηκε από αρκετούς ως προσβλητικό για τον Ήρωα της Επανάστασης. με αποτέλεσμα η επιτροπή να το αποσύρει άρον – άρον.

Σημειώνεται, πως η Μαρία Ευθυμίου είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους, το όνομα της οποίας, μάλιστα, είχε ακουστεί μεταξύ εκείνων που σκεφτόταν προ μηνών ο πρωθυπουργός ως πιθανή υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η εφημερίδα αναφέρει πως βασικοί λόγοι που ώθησαν την κα Ευθυμίου στην απόφασή της αυτή είναι η τάση ουδετεροπατρίας που διακατέχει τον εορτασμό -δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία στο επίσημο έμβλημά του- και ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας που επέλεξε η Επιτροπή.

Η κα Ευθυμίου το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 είχε διαμαρτυρηθεί μαζί με άλλους καθηγητές και φοιτητές της φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ για την κατάληψη της σχολής και τη διακοπή των μαθημάτων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Ιανουάριο του 2018, ανέπτυξε τους προβληματισμούς της για το μέλλον τη χώρας και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα, ενώ υποστήριξε πως τα ελληνικά πανεπιστήμια, εδώ και δεκαετίες, έχουν μεταβληθεί σε χώρους ανομίας και βαρβαρότητας, με αποτέλεσμα να απειληθεί από αναρχική ομάδα η οποία απείλησε την κα Ευθυμίου ότι «θα τους βρει απέναντί της» καταλογίζοντάς της ιδεολογική μεροληψία.

Η ίδια με περισσό θάρρος απάντησε πως δεν την φοβίζουν οι απειλές συνεχίζοντας κανονικά το έργο και τις διδασκαλίες της.

ΠΗΓΗ:The President

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου