Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Μην πυροβολείτε τον Πατριάρχη του γένους μας…



Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Ο Χριστός απευθυνόμενος στους Μαθητές Του, όπως καταγράφεται στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, τους λέγει: «γίνεσθε ουν φρόνιμοι ως οι όφεις».
Όπως λένε οι ερμηνευτές, η σοφία του φιδιού έγκειται στο γεγονός πως όταν δέχεται επίθεση, το πρώτο που προστατεύει είναι το κεφάλι του.
Νωρίτερα ο Κύριος είχε πει στους Μαθητές: «ιδού, εγώ αποστέλλω υμάς ως πρόβατα εν μέσω λύκων».
Είναι κάποια πρόσωπα που και σήμερα έχουν αποσταλεί από τον Χριστό και την Εκκλησία Του στην κυριολεξία «ως πρόβατα εν μέσω λύκων».
Και προσπαθούν να επιβιώσουν, να κρατήσουν ισορροπίες, να φέρουν εις πέρας την ιερή αποστολή τους υπό τον συνεχή φόβο του να κατασπαραχθούν από τους φανερούς και αφανείς σύγχρονους λύκους,γκρίζους ή μη.
Ο Πατριάρχης του μαρτυρικού Γένους των Ρωμιών, υπηρετεί την Εκκλησία και την Ρωμιοσύνη από το μαρτυρικό Φανάρι συνεχίζοντας την μακραίωνη ιστορία του, εν μέσω πολλών εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών. Οι Φαναριώτες είναι οι σύγχρονοι ελεύθεροι πολιορκημένοι. Μπορεί να είναι και να ζουν ελεύθερα αλλά είναι πάντα υπό την δαμόκλειο σπάθη μιας αλλόθρησκης και ανισόρροπης διακυβέρνησης η οποία πάντα έχει δίκαιο.
Είναι πολύ εύκολο, αλλά είναι ταυτόχρονα επιπόλαιο και ανώριμο να μιλάμε όλοι εμείς εκ του ασφαλούς και να …υποδεικνύουμε στον Πατριάρχη τι «ποιείν και λέγειν» στα διάφορα θέματα που προκύπτουν.
Βεβαίως η προκλητική στάση του σουλτάνου της γείτονος χρήζει όχι μόνο απαντήσεων και κινήσεων,αλλά κυρίως χρήζει ανάλογων κινήσεων αντιπερισπασμού.
Αλλά από ποιούς;
Από τον Πατριάρχη μας; Προς Θεού όχι!
Ποιός νοήμων και σοβαρός άνθρωπος θα το απαιτούσε αυτό;
Τί θέλουμε; Να θρηνούμε μετά αντί για την Αγιά Σοφιά και την κατάντια της σε τέμενος, τον ίδιο τον Πατριάρχη;
Η φρόνηση θέλει να προστατεύουμε την κεφαλή. Πιστεύει κανείς ότι αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης έλεγε περισσότερα για την ύβρη και την προκλητικότητα του Ερτογάν δεν θα είχε συνέπειες; Αυτός ο ημιπαράφρων είναι ικανός να ζητήσει να κόψουν ακόμη και την γλώσσα όποιου του αντιμιλάει ή τον αποδομεί για τις πράξεις του.
Ας κάνει ο καθένας το καθήκον του κι ας αφήσουμε τον Πατριάρχη να χειρίζεται τα θέματα της Ρωμιοσύνης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας όπως απαιτεί η μακραίωνη φαναριώτικη πολιτική και παράδοση. Η οποία αιώνες τώρα απέδειξε ότι δεν λαθεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου